Gezdik,Gördük,Öğrendik!

Okulumuz  öğrencileri ile "tarihin sıfır noktası" olan Göbeklitepeye yolculuk ettik.

14.11.2022 214

Okulumuz 5/A sınıfından 12 , 6/A sınıfından 4 , 7/A sınıfından 3 ve 8/A sınıfından 4 öğrenci olmak üzere toplam  23 öğrencimizle birlikte Şanlıurfa iline gezi düzenledik.

Gezi başlangıcında, Şanlıurfa şehir merkezinin güneybatısında yer alan ve İbrahim peygamberin ateşe atıldığına inanılan Ayn-i Zeliha ve Halil-Ür Rahman Gölleri ( Balıklı Göl) ziyaret edilmiştir.

Balıklı göl civarında bulunan Urfa kalesine çıkılmıştır.

Sonra,Urfanın 18 km kuzeydoğusunda, Haliliye ilçesine bağlı Örencik köyü yakınlarında yer alan, dünyanın bilinen en eski kült yapılar topluluğu olan ve "tarihin sıfır noktası" nitelendirmesiyle de anılan Göbeklitepe'yi gezdik.

Şanlıurfa Arkeoloji Müzesinde sergilenen ,Göbeklitepe kazılarda çıkartılan bazı heykel ve taşları inceledik.Bu yapıların ortak özelliği, T biçimindeki 10-12 dikilitaşın yuvarlak planda dizilmiş, aralarının ise taş duvarla örülmüş olmasıdır.

Gezimizde emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Fotoğraf Galerisine Ulaşmak İçin Tıklayınız...